4-5-6-7

september 2018

vrijdag, 17 augustus 2018 10:36

Nieuwe afstand bij Cuijkse Avondvierdaagse

Wandelaars lopen gezellig samen de Avondvierdaagse. De organisatie hoopt dit jaar met de extra afstand de deelnemersgrens van duizend te doorbreken. Wandelaars lopen gezellig samen de Avondvierdaagse. De organisatie hoopt dit jaar met de extra afstand de deelnemersgrens van duizend te doorbreken. Foto: Arjan Broekmans

De Avondvierdaagse Cuijk start net als altijd weer vroeg in het schooljaar, en niets is leuker om samen met jouw klas de Avondvierdaagse te lopen. Daardoor kun je je nieuwe leraar op een ontspannen manier leren kennen en je kunt elkaar de avonturen van je vakantie vertellen.

Door het enthousiasme van de meer dan 900 officiële deelnemers in 2017 en de talloze toeschouwers langs het parcours, is de organisatie ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer een groot succes gaat worden. De ervaringen van afgelopen jaren zijn de basis voor de 2018 editie.

De Stichting Avondvierdaagse Cuijk is lid van de KWBN, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Vierdaagse van Nijmegen en verantwoordelijk voor jaarlijks 550 avondvierdaagsen, met méér dan 500.000 wandelaars.

2,5km toegevoegd aan de afstanden
Voor deze editie heeft de organisatie naast de 5, 10 en 15 kilometer een ‘nieuwe’ afstand aan het programma toegevoegd: na 10 jaar is de 2½ kilometerafstand weer terug! De organisatie hoopt hiermee een nieuwe groep jonge kinderen te verwelkomen en de 1000 deelnemers grens te doorbreken. Scouting Cuijk heeft hiervoor een aantal mooie routes uitgezet.

Spandoekwedstrijd
De intocht op de laatste dag zal net als in 2017 weer in de Grotestraat gehouden worden de “Cuijkse Via Gladiola”. Bij deze intocht organiseren we voor scholen de 2e Spandoekwedstrijd. Scholen waarvan meer dan 15 leerlingen meelopen met de Avondvierdaagse kunnen meedoen met de spandoekwedstrijd. De vraag is nu wie de opvolger zal zijn van Bassischool de Regenboog. Deze school won namelijk de eerste editie van de spandoekwedstrijd in 2017 met hun spreuk ”Deze sportieve kanjers lopen hand in hand, door het Cuijkse Vierdaagseland”. Meer informatie hierover is te vinden op onze website en bij het startbureau.

Inschrijfbureau
Vanaf woensdag 29 augustus a.s. is het inschrijfbureau van woensdag t/m vrijdag geopend van 18-20u. Zowel individuelen als groepen kunnen zich inschrijven bij Danscentrum Verhoeven, Stationsstraat 33 te Cuijk. Maandag 3 en dinsdag 4 september gaat het Startbureau open om 16u.

Langs de route zijn diverse horecaondernemingen voorbereid op de komst van de wandelaars.

Vrijwilligers:
De organisatie wordt ieder jaar geholpen door vele vrijwilligers, zoals Scouting Cuijk, het Rode Kruis en vele andere. Toch zijn we permanent op zoek naar vrijwilligers, om ons op allerlei terreinen te helpen. Heeft u interesse stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inlichtingen:
Voor meer informatie is er een website: www.avondvierdaagsecuijk.nl. Op deze website kunt u vanaf 5 september ook de routes vinden. e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsor

Starttijden

15 km: 17.30 uur
10 km: 17:45 uur
5 km: 18:00 uur
2,5 km: 18:15 uur

Poll

Wat is jou favoriete afstand van de avondvierdaagse?
  • Stemmen: (0%)
  • Stemmen: (0%)
  • Stemmen: (0%)
  • Stemmen: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Het weer

Bewolkt

6°C

Cuijk

Bewolkt
Woensdag 4°C / 8°C Verspreide neerslag
Donderdag 6°C / 7°C Verspreide neerslag
Vrijdag 6°C / 11°C Neerslag
Zaterdag 7°C / 9°C Regen

Nieuwsbrief

Door hierboven je gegevens in te vullen geef je ons toestemming om je op onze mailinglijst te plaatsen. Je kunt je hiervoor altijd weer uitschrijven.