7 - 8 - 9 - 10

september 2021

woensdag, 14 September 1988 12:36

Cuijk haalde wandelaars met muziek in

De elfde Cuijkse avondvierdaagse, die vorige week werd gehouden telde 1547 ingeschreven deelnemers en plusminus 300 niet ingeschreven begeleiders waaronder het onderwijzend personeel van de verschillende scholen alsook vele ouders die met hun kinderen mee wandelden. 597 Deelnemers schreven zich in voor de 10 kilometer, 679 voor de 5 kilometer en op de 2,5 kilometer werden er 271 genoteerd.

De organisatoren gebruikten dit jaar de slogan “blijf fit wandel mee” want door deel te nemen aan een avondvierdaagse is men in ieder geval verzekerd van vier avonden gezonde beweging. Onder de deelnemers overheerste sterk de jeugd maar ook volwassenen lieten zich niet kennen. Dit is ook de bedoeling, want volgers marsleider Broekmans is deze avondvierdaagse beslist niet een jeugdvierdaagse maar bedoeld als een wandelfeest voor zowel jong als oud.

Muziek

Het was een fraai gezicht vanaf de Korenbeurs die grote schare te zien binnenkomen. De intocht in de Grotestraat werd muzikaal opgeluisterd door de harmonie Gaudete in Domino en fanfare Caecilia. Het majorettekorps drumband van De Wami’s, zorgden ervoor dat de wandelaars op gepaste wijze naar de finish werden geleid. Namens de gemeente Cuijk waren zowel burgmeester Hendriksen als wethouder Schaafsma onder de toeschouwers tijdens de intocht. Ook oud Wamivoorzitter De Kinkelder en een afvaardigde van de wandelbond KNBLO kwamen de laatste dag een kijkje nemen.

Herinnering

De wandelaars zelf ontvingen als herinnering aan de Cuijkse avondvierdaagse een medaille of cijferstrip. In enkele wijken werd de doortocht op leuke wijze verzorgd. Onder andere in de Valkenhorst en de Heeswijk werden de wandelaars niet vergeten. De binnenkomst via de Haagsestraat was grandioos. Bij de finish zorgden de hostesses van Nutricia ervoor dat iedere wandelaar die daar prijs op stelde een bekertje Fristi werd aangeboden. Hiermee gaven zij aan de intocht een extra feestelijk tintje.

Verder was deze avondvierdaagse niet mogelijk geweest zonder medewerking van de Korenbeurs en de Cuijkse scholen. Ook de rijkspolitie heeft zijn steentje bijgedragen. De inzet van de medewerkers van het inschrijfbureau, de controle posten, de beveiligingsposten, de mensen die voor het vervoer zorgden en de medewerkers van de EHBO-posten stonden weer voor de wandelaars klaar. Last but not least: de lopers zelf en het publiek, zijn in staat geweest samen het avondvierdaagse-sfeertje in Cuijk te scheppen.

 

 

Barometer

Ingeschreven

171 - totaal

Per afstand

49 - 2,5km

65 - 5km

42 - 10km

10 - 15km

Uitgelopen

136

Laatst bijgewerkt: 1-10-2020 23:20

Sponsor

Foto

Weer