7 - 8 - 9 - 10

september 2021

zondag, 13 August 2017 12:59

CUIJKSE AVONDVIERDAAGSE 2017

CUIJKSE AVONDVIERDAAGSE 2017 Foto: Arjan Broekmans

De Avondvierdaagse Cuijk start net als altijd weer vroeg in schooljaar, en niets is leuker om samen met jouw klas de Avondvierdaagse te lopen. Daardoor kun je je nieuwe leraar op een ontspannen manier leren kennen en je kunt elkaar de avonturen van je vakantie vertellen.

Door het enthousiasme van de meer dan 800 officiële deelnemers in 2016 en de talloze toeschouwers langs het parcours, is de organisatie ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer een groot succes gaat worden. De ervaringen van afgelopen jaren zijn de basis voor de 2017 editie.

De Stichting Avondvierdaagse Cuijk is lid van de KWBN, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Vierdaagse van Nijmegen en verantwoordelijk voor jaarlijks 550 avondvierdaagsen, met méér dan 500.000 wandelaars.

Route, routewijziging en intocht!

Zoals ieder jaar kunt u de 5, 10 of 15 kilometer lopen, Scouting Cuijk heeft hiervoor weer een aantal mooie routes voor uitgezet die vergelijkbaar zijn met die van de voorgaande edities, met hier en daar kleine wijzigingen, hoofdzakelijk vanwege de veiligheid voor de wandelaars.

Spandoekwedstrijd

De intocht op de laatste dag zal net als in 2016 weer in de Grotestraat gehouden worden de “Cuijkse Via Gladiola”. Bij deze intocht organiseren we voor scholen de 1e Avondvierdaagse Cuijk Spandoekwedstrijd. Scholen waarvan meer dan 10 leerlingen meelopen met de Avondvierdaagse kunnen meedoen met de spandoekwedstrijd. Meer informatie hierover is te vinden op onze website en bij het startbureau.

Inschrijfbureau

Vanaf maandag 28 augustus a.s. is het inschrijfbureau van maandag t/m vrijdag geopend van 18-20u. Zowel individuelen als groepen kunnen zich inschrijven bij Danscentrum Verhoeven, Stationsstraat 33 te Cuijk. Voor groepen zijn speciale groepsinschrijfformulieren af te halen bij het inschrijfbureau of bij de organisatie. Maandag 4 en dinsdag 5 september gaat het Startbureau open om 16u.

Langs de route zijn diverse horeca ondernemingen voorbereid op de komst van de wandelaars.

Vrijwilligers:

De organisatie wordt ieder jaar geholpen door vele vrijwilligers, zoals Scouting Cuijk, het Rode Kruis en vele andere. Toch zijn we permanent op zoek naar vrijwilligers, om ons op allerlei terreinen te helpen. Heeft u interesse stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Snoepvierdaagse of avondvierdaagse?

De avondvierdaagse is een mooi evenement om kinderen en hun ouders flink te laten bewegen. Het is een leuk, gezellig en sportief evenement. Helaas wordt het evenement steeds vaker gekscherend snoepvierdaagse genoemd in plaats van avondvierdaagse. Vier dagen lang snoepen en op de inhaaldag is 4 snoepzakken per kind als beloning een reëel beeld. Uit onderzoek blijkt dat veel ouders van kinderen die meedoen een gezondere avond4daagse willen. Echter vinden zij het lastig om hun kinderen (en opa’s en oma’s) hierin te begrenzen.

Samen staan we sterk!

Gemeente Cuijk, de organisatie van de avondvierdaagse en JOGG Cuijk zetten zich samen in om van de avondvierdaagse een gezond evenement te maken. U kunt daar ook aan bijdragen! Als uw kind een goede avondmaaltijd heeft gehad, dan heeft je kind voldoende energie om 5, 10 of 15 kilometer te wandelen. Wist u dat kinderen geen suikerhoudende drankjes voor energie nodig hebben om 15 kilometer te wandelen? Het is wel belangrijk om voldoende water te drinken tijdens het wandelen. Wilt u graag iets meegeven voor onderweg? Geef dan bijvoorbeeld fruit mee of rijstwafels en maak water drinken aantrekkelijk door er wat fruit aan toe te voegen, dat geeft een lekker smaakje.

Inlichtingen:

Voor meer informatie is er een website: www.avondvierdaagsecuijk.nl. Op deze website kunt u vanaf 5 september ook de routes vinden.

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u meer weten over een gezonde avond4daagse, wilt u een bijdrage leveren of bent u op zoek naar tips? Neem dan contact op met de JOGG regisseur. Moniek Bazuin, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 58 71 88 22.

Er is natuurlijk ook een speciale Facebook-pagina voor de Cuijkse Avond4Daagse. https://www.facebook.com/AvondvierdaagseCuijk

Barometer

Ingeschreven

171 - totaal

Per afstand

49 - 2,5km

65 - 5km

42 - 10km

10 - 15km

Uitgelopen

136

Laatst bijgewerkt: 1-10-2020 23:20

Sponsor

Foto

Weer