7 - 8 - 9 - 10

september 2021

maandag, 11 July 2011 13:18

Avondvierdaagse is weer terug in 2011

Avondvierdaagse is weer terug in 2011 Foto: Arjan Broekmans

Nadat op 21 juni j.l. het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Cuijk het groene licht had gegeven aan dit initiatief van VVD-wethouder Michiel van Veen, is het de organisatoren van de Cuijkse Avondvierdaagse gelukt om binnen een tijdsbestek 11 weken deze wandelmars nieuw leven in te blazen!

Zelfs tijdens de zomervakantie zijn Roel Stofmeel van de Gemeente Cuijk, Hans Verhoeven van Dansschool Verhoeven en Bas de Leeuw van Restaurant Taverna “ffw88” druk bezig geweest om voor hen voor de 1ste maal een dergelijk groot sportief 4-daags evenement te organiseren.

En daar kwam heel wat meer bij kijken dan aanvankelijk werd verondersteld!

Met start en finish op een met meer dan 1500 ballonnen versierd Stationsplein gingen dinsdag 6 september onder stormachtige weersomstandigheden bijna 500 lopers met vele begeleiders van start voor de 5 en 10 km. Vooral de 75 wandelaars voor de 10 kilometer moesten het ontgelden.

Op een 10-tal pechvogels na heeft iedereen vrijdag het nieuwe Vierdaagsekruisje en bijbehorende diploma gekregen in de zaal van Dansschool Verhoeven. Er waren 215 wandelaars voor de 1ste keer en 1 wandelaar voor de 20e maal!

De EHBO’ers van het Rode Kruis hoefden slechts een enkele keer hulp te bieden.

Voor de veiligheid bij het oversteken van drukke wegen hebben een 10-tal scouts van Scouting Cuijk o.l.v. Cor Jans iedere avond als “klaar-over” gefungeerd. Het is ook Scouting Cuijk geweest, dat de routes heeft uitgezet, gebaseerd op de 4 wandelingen van Kuuks Klavertje 4. Gecontroleerd op veiligheid en afstand zijn de routes keurig beschreven op routebeschrijvingen.

Een 10-tal vrijwilligers heeft het startbureau bemand en fungeerde als controleurs bij de start onder de imposante START-FINISH-boog op het Stationsplein en bij de controles onderweg en bij de finish. Ook werden door hen alle diploma’s geschreven en tesamen met de medailles uitgereikt.

Bij start en finish heeft een ervaren Graafse DJ gezorgd voor toepasselijke (mars)muziek.

Een delegatie van de KNBLO Brabant-Zeeland, onder auspiciën van welke organsatie deze wandeltocht werd georganiseerd, heeft de laatste dag Cuijk bezocht, een rondleiding over de route gekregen en met de initiatiefnemer, VVD-wethouder Michiel van Veen, en met de organisatoren van gedachten gewisseld, met name over het vervolg in 2012.

De verwachtingen voor het volgend jaar zijn, dat er aanzienlijk méér deelnemers zullen zijn, zowel van scholen (nu slechts 2 scholen!) als van (teams van) sportverenigingen. Teambuilding en conditie-training aan het begin van het sportseizoen zijn belangrijke effecten van deelname aan de Cuijkse Avondvierdaagse!

Er wordt voor 2012 gedacht aan speciale prijzen voor de groepen en scholen, wat betreft hun wandelpresentatie en hun zangkunst!

Alle Cuijkse muziekgezelschappen kunnen vast in hun agenda noteren, wanneer ze volgend jaar tijdens de diverse doortochten in Katwijk, Linden, Beers, Vianen, Haps en St Agatha deze wandeltocht luister kunnen bijzetten.

Er wordt al aan gedacht om volgend jaar ook een 15 km afstand in te voeren!

De organisatoren van dit jaar, Hans Verhoeven van Dansschool Verhoeven en marsleider Bas de Leeuw van Restaurant Taverna “ffw88”, hebben hun medewerking voor 2012 al weer toegezegd.

Met de medewerking van de Gemeente Cuijk, Scouting Cuijk, Rode Kruis en vele vrijwilligers

kan de Cuijkse Avondvierdaagse weer uitgroeien tot een jaarlijks groots sportief evenement met 1000 of meer deelnemers! Het bedrijfsleven heeft al enthousiast gereageerd en de verwachting is dat er volgend jaar o.a. in de Cuijkse Via Gladiola (Haagsestraat), de Irenestraat (AH) en op het Lavendelplein (Jumbo) het nodige te doen zal zijn! En zoals altijd:  ’s weeks voor de Kuukse Kermis!

Voor meer informatie:

Organisatiecomité:

Bas de Leeuw

06-22983964

Barometer

Ingeschreven

171 - totaal

Per afstand

49 - 2,5km

65 - 5km

42 - 10km

10 - 15km

Uitgelopen

136

Laatst bijgewerkt: 1-10-2020 23:20

Sponsor

Foto

Weer