september 2020

De avondvierdaagse is een mooi evenement om kinderen en hun ouders flink te laten bewegen. Het is een leuk, gezellig en sportief evenement. Helaas wordt het evenement steeds vaker gekscherend snoepvierdaagse genoemd in plaats van avondvierdaagse. Vier dagen lang snoepen en op de inhaaldag is 4 snoepzakken per kind als beloning een reëel beeld. Uit onderzoek blijkt dat veel ouders van kinderen die meedoen een gezondere avond4daagse willen. Echter vinden zij het lastig om hun kinderen (en opa’s en oma’s) hierin te begrenzen.

Samen staan we sterk!
Gemeente Cuijk, de organisatie van de avondvierdaagse en JOGG Cuijk zetten zich samen in om van de avondvierdaagse een gezond evenement te maken. U kunt daar ook aan bijdragen! Als uw kind een goede avondmaaltijd heeft gehad, dan heeft je kind voldoende energie om 5, 10 of 15 kilometer te wandelen. Wist u dat kinderen geen suikerhoudende drankjes voor energie nodig hebben om 15 kilometer te wandelen? Het is wel belangrijk om voldoende water te drinken tijdens het wandelen. Wilt u graag iets meegeven voor onderweg? Geef dan bijvoorbeeld fruit mee of rijstwafels en maak water drinken aantrekkelijk door er wat fruit aan toe te voegen, dat geeft een lekker smaakje.

Wilt u meer weten over een gezonde avond4daagse, wilt u een bijdrage leveren of bent u op zoek naar tips? Neem dan contact op met de JOGG regisseur. Moniek Bazuin, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 58 71 88 22.

Sponsor

Weer